ExpEx: Experienced Experts

ExpEx“Jullie begrijpen me toch niet!”, zeggen jongeren vaak tegen hulp-verleners. En dat klopt, de meeste hulpverleners hebben zelf geen verleden met jeugdzorg en weten dus niet hoe dat is.
 

Iemand die je wel begrijpt

Misschien heb jij ook soms het gevoel dat je casemanager, voogd of hulpverlener je niet begrijpt. Dan is het fijn als je met iemand kan praten die vergelijkbare dingen heeft meegemaakt thuis, op school of in de hulpverlening. Iemand die weet hoe het is om problemen te hebben en
ook een hulpverlener van Bureau Jeugdzorg heeft gehad.

 

Uit eigen ervaring

Daarom zijn er nu getrainde Experienced Experts (ExpEx). Dit zijn jongeren tussen de 18 en de 25 jaar, die zelf ervaring hebben in de jeugdzorg. Zij hebben in hetzelfde schuitje gezeten als jij, maar zijn nu klaar met de hulp. Uit eigen ervaring vertellen zij wat hem/haar geholpen heeft, wat ze hebben geleerd en hoe zij het hebben ervaren.

Een ExpEx ondersteunt jou vanuit eigen ervaring. Door naar je te luisteren en met je te praten en door je tips te geven hoe je ergens mee om kan gaan. Een ExpEx kan een maatje voor je zijn voor korte of lange tijd.

 

ExpEx

Contact

Wil jij weten wat de ExpEx voor jou kunnen betekenen of heb je behoefte aan meer informatie, neem dan contact op met Meryem Savas:
m.savas@hetjit.nl
06-51959420

Download hier de folder!

 

kaartje